2009. február 9., hétfő

Blondie


Aki ránéz a képre, azt gondolhatja, ez egy csúnya lapos kókuszos piskóta, pedig nem is az!
Ez egy fehércsokis brownie, de ez eleve lehetetlen így inkább elkereszteltem blondie-nak. Manapság nagyon trendi sütemény a brownie, én is szerettem volna sütni, van is egy tuti receptem, csak éppen nem volt itthon étcsoki, hanem csak fehér, de abból vagy négy tábla. Még karácsonyra vettem sütéshez, de valahogy nem találtam meg hozzá a megfelelő receptet.
Olvasgatva a Paprika Magazin novemberi számát, rátaláltam erre az egyszerű receptre. Tetszett, megsütöttem, ízlett. Nem is gondoltam, hogy ennyire megtartja a fehér csoki ízét. Gyorsan összedobható, reggeli kávé mellé ideális süti.

Recept

20 dkg fehér csoki
12 dkg vaj
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor
10 dkg liszt
fél kiskanál vanília kivonat

A fehér csokiból 2 dekát félreteszek a díszítéshez, a többit 10 deka vajjal kis lángon felolvasztom, majd hagyom hűlni. Furcsán néz ki és nem is áll össze, de nem kell aggódni, minden szép és jó lesz, ha belemegy a többi hozzávaló. Ha már nem túl meleg, hozzáadom a tojásokat és a cukrot, majd belekeverem a lisztet és a vaníliát és egynemű masszává dolgozom. Egy tepsit/ kapcsos tortaformát a maradék vajjal kikenek, beleöntöm a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ha kész és még meleg, ráreszelem a maradék csokit. Hidegen tálalom.

2 megjegyzés:

muzsi írta...

nekem van egy csokis könyvem, és ott biza az ilyesmit blondie-nak hívják ;)

Zsuzsi írta...

Akkor legalább találó nevet adtam neki...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails