2009. február 7., szombat

Halpogácsa másképp


A boltokban kapható fehér húsú fagyasztott halfilét általában nem veszem meg, mert sem az íze, sem az állaga nem nyeri el a tetszésemet. Ha mégis lenne itthon, kétféle ételhez szoktam felhasználni: az egyik az édes-savanyú hal, a másik pedig a halpogácsa, mert ezekben annyira nem fontos, hogy a hal húsa feszes, homogén állagú legyen.
Most a maradék halfilé felhasználására ismét halpogácsát készítettem, de kicsit más fűszerezéssel, mint korábban. Spenóttal ettük, nagyon jól ment hozzá.
Mindig mindenhonnan azt halljuk, milyen fontos lenne, ha több halat ennénk, ezzel csak egy probléma van, a magyar emberek többsége nem eszi a halat. Ezzel a recepttel talán rá lehetne venni őket, és talán a gyerekekkel is meg lehet szerettetni.

Recept

50 dkg tengeri halfilé
2 darab főtt krumpli (kis méretű)
2 tojás
liszt
egy fej hagyma
egy gerezd fokhagyma
fél citrom leve és reszelt héja
só, bors
olaj a sütéshez

A halat és a krumplit mixerben pépesítem. Hozzáadom a felaprított hagymát, a lereszelt fokhagymát, a citromlevet és –héjat, sózom, borsozom. Belekeverem a két tojást és annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formálható masszát kapjak (mint a tócsninál).
Serpenyőben kevés olajat forrósítok és ebben sütöm ki a pogácsákat.
Lehet belőle előétel valamilyen mártással (chiliszósz, majonéz) , főétel főzelékkel, körettel, de Attila szendvicsben is szereti.

3 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Nagyon ígéretes! Ezen a recepten felbuzdulva megnéztem az előző halpogácsát is, nekem mindkettő nagyon tetszik, hamarosan kipróbálom!

Zsuzsi írta...

Szerintem érdemes ilyen formában is kipróbálni a halat, főleg gyerekekkel. Így készítve lehet variálni a fűszereket, amiket szerintem erősebben is lehet használni, mint a klasszikus halételekben.

Júlia Kupcsik írta...

Kipróbáltam és nagyon finom lett. Én házi almamuss-sal ettem.:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails