Egyik nap a hétvégén mászkáltunk meg sok dolgunk volt, így nem jutott sok idő a főzőcskézésre. Normál esetben Dolce Vita-féle recept alapján magam készítem el a pizzatésztát, de most még erre sem volt időm, viszont volt itthon Tante Fanny-féle friss pizatészta, ami megmentett minket az azonnali éhhaláltól. Ez persze nem baj, mert én pizzán bármeddig elélnék, soha nem unom meg.
Jobban szeretem a házilag előállított dolgokat a kész- illetve félkész termékeknél, de néha adódhat olyan helyzet, amikor ilyen kegyes csaláshoz kell folyamodni. Arra azonban figyelek, hogy lehetőleg ne E-vitaminnal – tartósítókkal és adalékkal – felturbózott dolgokat használjak.
A pizzára a paradicsomszószt viszont én készítem, mert a boltiak nem ízlenek. Amikor kinyitottam a konzervet, azzal szembesültem, hogy nem darabolt, hanem egész paradicsomok vannak benne. Ez nem vette el a kedvem, apróra felkockáztam, és végül jobb lett mint a daraboltból készített, mert a mártás még háziasabb lett a nagyobb méretű kockáktól. Ez a mennyiség egy nagy tepsinyi pizzára elegendő.
Recept
Tésztarecept DV-nél, vagy Tante Fanny friss pizzatészta
1 doboz Mutti konzerv hámozott paradicsom
pár levél rozmaring
pár levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
feltét tetszés szerint (most gomba, sonka, lilahagyma)
tetejére mozzarella
A szószhoz kevés olíván megfuttattam a felaprított fokhagymát, rádobtam a rozmaringtűket, felöntöttem a paradicsomkonzerv levével, hozzáadtam az összevágott paradicsomot is és 5-10 perc alatt sűrűbbre forraltam. A lángról levéve beletépkedem a bazsalikomleveleket is.
A tepsibe fektetett pizzatésztára rákentem a mártást, kiraktam vékonyra szeletelt gombával és kisebb darabokra tépkedett mozzarellával, rászórtam a félfőre nagyon vékonyan felszeletelt lilahagymát. A mozzarellaszeleteket szépen elrendezgetem rajta és nagyon forró előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Jobban szeretem a házilag előállított dolgokat a kész- illetve félkész termékeknél, de néha adódhat olyan helyzet, amikor ilyen kegyes csaláshoz kell folyamodni. Arra azonban figyelek, hogy lehetőleg ne E-vitaminnal – tartósítókkal és adalékkal – felturbózott dolgokat használjak.
A pizzára a paradicsomszószt viszont én készítem, mert a boltiak nem ízlenek. Amikor kinyitottam a konzervet, azzal szembesültem, hogy nem darabolt, hanem egész paradicsomok vannak benne. Ez nem vette el a kedvem, apróra felkockáztam, és végül jobb lett mint a daraboltból készített, mert a mártás még háziasabb lett a nagyobb méretű kockáktól. Ez a mennyiség egy nagy tepsinyi pizzára elegendő.
Recept
Tésztarecept DV-nél, vagy Tante Fanny friss pizzatészta
1 doboz Mutti konzerv hámozott paradicsom
pár levél rozmaring
pár levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
feltét tetszés szerint (most gomba, sonka, lilahagyma)
tetejére mozzarella
A szószhoz kevés olíván megfuttattam a felaprított fokhagymát, rádobtam a rozmaringtűket, felöntöttem a paradicsomkonzerv levével, hozzáadtam az összevágott paradicsomot is és 5-10 perc alatt sűrűbbre forraltam. A lángról levéve beletépkedem a bazsalikomleveleket is.
A tepsibe fektetett pizzatésztára rákentem a mártást, kiraktam vékonyra szeletelt gombával és kisebb darabokra tépkedett mozzarellával, rászórtam a félfőre nagyon vékonyan felszeletelt lilahagymát. A mozzarellaszeleteket szépen elrendezgetem rajta és nagyon forró előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése