Kivettem másfél hét szabit, mert egyrészt rám fér, másrészt pedig szeretnék egy kis időt tölteni családunk legifjabb tagjával, Miskával, a nyolchetes németjuhász kölyökkel, akit ma hoztunk haza.
Ha már ilyen jó esemény történt, ezt meg kellett ünnepelni egy finom ebéddel - bár fél négykor fogyasztottuk el.
Kedvesem kérésére a menü hosszabb tanakodás után harcsapaprikás lett, nokedlival.
Ezt az ételt a szokásostól eltérően és egészségtelenebbül készítem, de annyira finom, hogy kóstolás után senkinek sincs kedve számolgatni a kalóriákat.
Miska teljesen le volt nyűgözve a konyhai tevékenységemtől, szerintem egy éves korára profi fakanálforgatóvá cseperedik majd, egyelőre azonban csak kuktálkodott: akármit vettem elő a hűtőből vagy valamilyen zacskóból, hangos nyüszögéssel vizsgálgatta a recept hozzávalóit.
Recept
70 dkg harcsafilé
1 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
fél zöld erőspaprika
1 paradicsom
pirospaprika
só, olaj
liszt
2-3 dl tejföl
A nokedlihez
50 dkg liszt
2 tojás,
só
annyi víz, amennyit felvesz (fele tej is lehet, anyu erre esküszik)
A harcsát felkockázom, és máris jön a trükk: "haltöpörtyűt" készítek belőle, azaz sózom, paprikás lisztet szórok rá, ezzel összeforgatom és forró olajban 2-3 perc alatt kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem.
A hagymát, paprikákat felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom-párolom, megszórom pirospaprikával, rádobom a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, felöntöm egy pohár vízzel.
Elforralom a levét, megint felöntöm, és még egyszer elforralom. Ekkor behabarom liszttel-tejföllel, belerakom a sült harcsakockákat és a lehető legkisebb lángon kb. tíz perc alatt összerotyogtatom.
A nokedli hozzávalóit összekeverem, bő forrásban levő vízben kifőzöm, leszűröm és olvasztott vajra szedem.
Az a jó ebben az elkészítési módban, hogy a harcsa kap egy kis kérget, nem törik össze és az ízéhez is hozzátesz a vékony paprikás lisztes bunda. Hát nem egy Update 1-es kategória, viszont nagyon finom. A tetejére lehet tenni pár csepp tejfölt, ehetünk mellé uborkasalátát vagy valamilyen savanyúságot.
Ui: Lefotóztam, de nem tudom felrakni a képet technikai hiba miatt. Majd holnap!
Ha már ilyen jó esemény történt, ezt meg kellett ünnepelni egy finom ebéddel - bár fél négykor fogyasztottuk el.
Kedvesem kérésére a menü hosszabb tanakodás után harcsapaprikás lett, nokedlival.
Ezt az ételt a szokásostól eltérően és egészségtelenebbül készítem, de annyira finom, hogy kóstolás után senkinek sincs kedve számolgatni a kalóriákat.
Miska teljesen le volt nyűgözve a konyhai tevékenységemtől, szerintem egy éves korára profi fakanálforgatóvá cseperedik majd, egyelőre azonban csak kuktálkodott: akármit vettem elő a hűtőből vagy valamilyen zacskóból, hangos nyüszögéssel vizsgálgatta a recept hozzávalóit.
Recept
70 dkg harcsafilé
1 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
fél zöld erőspaprika
1 paradicsom
pirospaprika
só, olaj
liszt
2-3 dl tejföl
A nokedlihez
50 dkg liszt
2 tojás,
só
annyi víz, amennyit felvesz (fele tej is lehet, anyu erre esküszik)
A harcsát felkockázom, és máris jön a trükk: "haltöpörtyűt" készítek belőle, azaz sózom, paprikás lisztet szórok rá, ezzel összeforgatom és forró olajban 2-3 perc alatt kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem.
A hagymát, paprikákat felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom-párolom, megszórom pirospaprikával, rádobom a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, felöntöm egy pohár vízzel.
Elforralom a levét, megint felöntöm, és még egyszer elforralom. Ekkor behabarom liszttel-tejföllel, belerakom a sült harcsakockákat és a lehető legkisebb lángon kb. tíz perc alatt összerotyogtatom.
A nokedli hozzávalóit összekeverem, bő forrásban levő vízben kifőzöm, leszűröm és olvasztott vajra szedem.
Az a jó ebben az elkészítési módban, hogy a harcsa kap egy kis kérget, nem törik össze és az ízéhez is hozzátesz a vékony paprikás lisztes bunda. Hát nem egy Update 1-es kategória, viszont nagyon finom. A tetejére lehet tenni pár csepp tejfölt, ehetünk mellé uborkasalátát vagy valamilyen savanyúságot.
Ui: Lefotóztam, de nem tudom felrakni a képet technikai hiba miatt. Majd holnap!
2 megjegyzés:
Szia Zsuzsi,
Még soha nem csináltam harcsapaprikást és a te recepted alapján Szenteste ez kerül az asztalra. Nagyon tetszik, hogy van benne "trükk".
Áldott Karácsonyt!
Gergő
Remélem, ízleni fog! Neked is boldog karácsonyt kívánok!
Megjegyzés küldése