2008. január 25., péntek

Sajtos-grapefruitos kukoricasaláta


Kiskoromban anyu nagyon sokszor csinált almás-sajtos kukoricasalátát, amit nagyon szerettünk.

Egyik este megkívántam a zöldféléket, és eszembe jutott ez is, de a recept jelentős átalakításon ment át az itthon lévő alapanyagok miatt.

Az eredetiben nincs zöldsaláta és mint a neve is mutatja, almát tartalmaz, ami azonban nem volt itthon, így grapefruitot használtam. Az én ízlésemhez ez még közelebb is áll, mert a kukorica eleve édeskés, az alma szintén, viszont a grapefruit fanyar-savanykás íze ezt ól ellensúlyozza.

Natúr húsokhoz jó köret, de én másnap ebédre csak önmagában ettem a maradékot egy zsömlével.


Recept

egy kisebb csomag salátamix
2-3 szál újhagyma
2 doboz konzervkukorica
egy pink grapefuit
2 evőkanál majonéz
2-3 dl tejföl
egy evőkanál ketchup
10 dkg sajt (most füstölt trappista volt)
só, bors

A majonézből, ketchupból, tejfölből, sóval, frissen őrölt borssal összeállítom a dresszinget, a pucolás közben kicsöpögő grapefruit-levet (illetve egy részét, mert nagyon sok volt neki) is belekeverem. Ebbe az öntetbe forgatom bele a zöldsalátát, kukoricát, az apró kockákra vágott sajtot, a felkarikázott újhagymát és a fehér héjától teljesen megfosztott, felkockázott grapefruitot. Fél órányi hűtés után tálalom.

Ha már úgy is a tenger gyümölcseit választotta Gabojsza VKF-témának, megjegyzem, hogy a sajtot garnélával helyettesítve is finom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sokszor készítek egy gyors salátát vacsorára, de eddig gyümölcsöt sosem használtam hozzá. Tegnap kipróbáltam ezt a receptet, és nagyon meglepően finomra sikeredett. Jó nagy adagot készítettem, hogy mára is maradjon ebédre 1 adag, de nem maradt, mind megettük.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails