2007. október 19., péntek

Gombás resztelt máj


Ma vegyült egy kis üröm az örömbe. Írom a mai postot, és közben tiszt ideg vagyok, mert Miskával délután az állatorvosnál kötöttünk ki: egész nap túl nyugodt volt, nem evett, délutánra hasmenése lett. Jelenleg túl van a kezelésen, de nagyon aggódom, mert ha 9-re nem lesz jobban, mehetünk infúzióra. Az állatorvos tanácsa mindenesetre elég figyelemreméltó: azt mondta, csak hőkezelve kapjon húst, és az arány 1/3 hús 1/3 zöldség és 1/3 köret legyen. Tápot nem ajánlja, mert telenyomják mindennel, ami nem természetes. Szép, hogy már a kutyáknak is civilizációs betegségeik kezdenek lenni, köszönhetően a "legjobb barátjának, azaz az embernek".
Na, ennyit erről, remélem, az írás azért megnyugtat.

Tegnap vettem májat, mert a VKF IX. óta nem került terítékre, és valahogy megkívántam.
Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, ezért resztelt máj lett belőle, de mivel gomba is volt itthon, ment bele az is.

A dolog szépséghibája, hogy ebédelni nem ebédeltem, mert nem voltam éhes, utána meg már az idegesség miatt nem ment le falat a torkomon, így még meg sem kóstoltam. A kedves azért beleevett, és ízlett neki. Minden erénye ellenére nem egy fotogén étel...

Recept

80 dkg csirkemáj
20 dkg barna csiperke
2-3 nagyobb fej hagyma
1 zöldpaprika
1 hegyes erős zöldpaprika fele
só, bors, pirospaprika

A hagymát és a paprikát felaprítom, az olajon megdinsztelem. Beledobom a nem túl vékonyra szeletelt gombát, megborsozom, pár percig pirítom, ezután hozzáadom a kisebb darabokra aprított májat és erős lángon addig párolom, amíg a közepe már nem véres. Ezalatt jó sűrű szaftja is keletkezik. Ha a máj már jó, megszórom egy kanál pirospaprikával, elkeverem, összemelegítem.
Sós köménymagos vízben főtt krumplival és savanyú uborkával tálalom. Egyébként kenyérrel is jó, lehet bátran tunkolni.


3 megjegyzés:

BeckZsu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Hát ilyen nincs! Tudod, mit főztem tegnap? Resztelt májat. Igaz, gomba nélkül, pedig gondoltam rá (már meg is vettem), de aztán mást találtam ki a gombából.

Zsuzsi írta...

Eléggé egyre jár a fakanalunk, lásd ananászos csirke. Az is majdnem olyan nálad, mint nálam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails