Ma fél kettőtől két hétre szabad ember lettem, mától szabin vagyok!!!! Legalább lesz időm pihenni, meg persze felkészülni az ünnepekre. Az időm nagy részét bizonyára a konyhában fogom tölteni, másik felében pedig bevadászom a karácsonyi ajándékokat.
Ennek örömére vacsorát is főztem, ami jól is sikerült, bár Attila nem lelkesedett nagyon a sült cékláért, nekem viszont nagyon ízlett. Viszont pirospontot érdemlek, mert krumplipürét is csináltam; előre éreztem, hogy gond lesz a céklával. (Most ahogy írom a bejegyzést, hallom, hogy odasettenkedik a láboshoz és desszertnek fogyasztja a püré maradékát…)
A halat mindketten nagyon szeretjük, vacsorára meg egyenesen ideális, mert könnyű és finom is. Az uszonyosokat nem szoktam nagyon fűszerezni, nehogy elnyomják az ízesítők a zamatát, úgyhogy són, egy tekerés borson és pár csepp citromlén kívül nem is került rá semmi.
Recept
tengeri halfilé
só, bors,
citromlé
liszt
A körethez
60 dkg cékla (kicsi gumók)
olívaolaj
rozmaring (friss)
só, bors
tejföl
torma
férfiaknak krumplipüré
Először a céklával kezdek: ha földesek a gumók, lemosom, megszárítom, tepsibe rakosgatom őket, majd alufóliával letakarva a tepsit, puhára sütöm őket. Ekkor cikkekre vágom a céklát, megöntözöm olívaolajjal, sózom, borsozom, rászórom a rozmaringlevélkéket és még negyed órára visszatolom a sütőbe. Közben megcsinálom a krumplipürét, ha szükséges.
A halat sózom, megcsepegtetem citromlével, lisztbe forgatom – nagyon vékony lisztréteg legyen csak rajta – és kevés olajon aranybarnára sütöm, közben enyhén megborsozom.
A halat a sült céklával és krumplipürével tálalom, a céklára bónuszként tormás tejfölt is kanalaztam.
Ennek örömére vacsorát is főztem, ami jól is sikerült, bár Attila nem lelkesedett nagyon a sült cékláért, nekem viszont nagyon ízlett. Viszont pirospontot érdemlek, mert krumplipürét is csináltam; előre éreztem, hogy gond lesz a céklával. (Most ahogy írom a bejegyzést, hallom, hogy odasettenkedik a láboshoz és desszertnek fogyasztja a püré maradékát…)
A halat mindketten nagyon szeretjük, vacsorára meg egyenesen ideális, mert könnyű és finom is. Az uszonyosokat nem szoktam nagyon fűszerezni, nehogy elnyomják az ízesítők a zamatát, úgyhogy són, egy tekerés borson és pár csepp citromlén kívül nem is került rá semmi.
Recept
tengeri halfilé
só, bors,
citromlé
liszt
A körethez
60 dkg cékla (kicsi gumók)
olívaolaj
rozmaring (friss)
só, bors
tejföl
torma
férfiaknak krumplipüré
Először a céklával kezdek: ha földesek a gumók, lemosom, megszárítom, tepsibe rakosgatom őket, majd alufóliával letakarva a tepsit, puhára sütöm őket. Ekkor cikkekre vágom a céklát, megöntözöm olívaolajjal, sózom, borsozom, rászórom a rozmaringlevélkéket és még negyed órára visszatolom a sütőbe. Közben megcsinálom a krumplipürét, ha szükséges.
A halat sózom, megcsepegtetem citromlével, lisztbe forgatom – nagyon vékony lisztréteg legyen csak rajta – és kevés olajon aranybarnára sütöm, közben enyhén megborsozom.
A halat a sült céklával és krumplipürével tálalom, a céklára bónuszként tormás tejfölt is kanalaztam.
2 megjegyzés:
Szia! Most akadtam rá a blogodra, mem rég vagyok fönnt.Ez a cékla nagyon Új nekem. Mi mindig héjastól főzzük.De így tepsibe sütve! Több ízanyag, vitamin marad benne.Biztosan kipróbálom.Nagyon jók a receptjeid, meg a blogod is.
Nagyon szépen szerkesztett.Az enyém még nagyon kezdetleges.Nézd meg, és kérlek segíts egy nyugdijas tanárnéninek. http://bloggeranyo.receptjei
Sok receptem van képekkel.Most a Karácsonyi mézeseimet raktam föl.
Szeretettel:Olgis.
Kedves olgis!
Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat, örülök, ha tetszik a blog másnak is.
A céklára vonatkozóan az a legjobb, amikor befűszerezve egy kicsit megpirítom a végén. Ilyenkor a benne levő cukor kicsit karamellizálódik, ami nagyon finom. Gratulálok a blogodhoz, szerintem nem kezdetleges egyáltalán.
Megjegyzés küldése