A vasárnapi összejövetel fénypontja mi más lehetett volna, mint a desszertnek feltálalt csokitorta.
Az az igazság, hogy anyukám igazi csokirajongó, ráadásul nagyon szereti az étcsokit, különösen naranccsal kombinálva. Mivel még nem evett ebből a liszt nélküli csokitortából, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy megkóstolhassa.
A kedvére akartam tenni, ezért a narancsos ízt kihangsúlyozandó, készítettem hozzá egy krémet vagy inkább habot, ami méltó kísérője lett a tortának. Ez igazából nem is recept, hanem egy ötlet, amivel feldobhatjuk a süteményt.
Narancscikkel és a habbal tálaltam a tortát, amiből szerencsére már egy vékonyabb szelet is elegendő, mert bár egyáltalán nem édes vagy geil, azért igen tömény.
A torta receptje itt olvasható.
Mascarponés narancshab
Egy nagy narancs
Két csapott evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone
A narancs levét keverőtálba nyomom, belereszelem a gyümölcs héját is. A lében kevergetve feloldom a cukrot. A szobahőmérsékletű mascarponét hozzáadom és robotgéppel habosra keverem. Tálalásig behűtve tárolom.
Biztosan jó ízt ad neki egy-két evőkanál Grand Marnier vagy házi narancslikőr!
Karácsonyra is ez a torta lesz, mert a közönség ezt kéri….(Más kérdés, hogy a kiegészítő krémet biztos megvariálom, de ezt még nem tudják…)
Az az igazság, hogy anyukám igazi csokirajongó, ráadásul nagyon szereti az étcsokit, különösen naranccsal kombinálva. Mivel még nem evett ebből a liszt nélküli csokitortából, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy megkóstolhassa.
A kedvére akartam tenni, ezért a narancsos ízt kihangsúlyozandó, készítettem hozzá egy krémet vagy inkább habot, ami méltó kísérője lett a tortának. Ez igazából nem is recept, hanem egy ötlet, amivel feldobhatjuk a süteményt.
Narancscikkel és a habbal tálaltam a tortát, amiből szerencsére már egy vékonyabb szelet is elegendő, mert bár egyáltalán nem édes vagy geil, azért igen tömény.
A torta receptje itt olvasható.
Mascarponés narancshab
Egy nagy narancs
Két csapott evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone
A narancs levét keverőtálba nyomom, belereszelem a gyümölcs héját is. A lében kevergetve feloldom a cukrot. A szobahőmérsékletű mascarponét hozzáadom és robotgéppel habosra keverem. Tálalásig behűtve tárolom.
Biztosan jó ízt ad neki egy-két evőkanál Grand Marnier vagy házi narancslikőr!
Karácsonyra is ez a torta lesz, mert a közönség ezt kéri….(Más kérdés, hogy a kiegészítő krémet biztos megvariálom, de ezt még nem tudják…)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése