2007. december 24., hétfő

Miért kezdtem blogot írni? - A századik bejegyzés

Aki ismer, az tudja: munkamániás vagyok, éppen ezért otthon is dolgoztam. Ez viszont nincs túl jó hatással a családi életre, kaptam is érte Attilától rendesen. Miska nevű kedvenc kutyám halála és egyéb – elsősorban munkahelyi személyi – problémák miatt rendesen magam alatt voltam, kellett valami, amivel kirángatom magam ebből a kátyúból, mert általában magam oldom meg a problémáimat, siránkozni nem szeretek, hiszen más siránkozásához sincs türelmem, nemhogy a magaméhoz.

Kedvenc szórakozásom viszont a főzés és egyéb konyhában illetve a kerti grillnél történő tevékenykedés, valamint az ezzel kapcsolatos irodalom gyűjtése és olvasása, így a téma eleve adott volt.

Az ihletet természetesen más gasztroblogokból merítettem, elsősorban
Fűszeres Eszter,
Dolce Vita, Mamma és Lila Füge írásait olvasgatva, no meg természetesen nem hagyható ki Chili&Vanilia, talán az ő blogját láttam először. Kezdetben csak recepteket kerestem, majd elkezdtem rendszeresen olvasni a beírásokat, rátaláltam a bloGasztro-ra, és szépen lassan megismerkedtem a többi bloggerrel és bloggerinával.

Azon az estén, amikor megszerkesztettem a blogot és megírtam az első bejegyzést, nálunk volt Attila egyik barátja, ment a társalgás az autókról és főleg motorokról, ehhez meg azért én annyira nem tudok hozzászólni, rátaláltam a blogspotra és létrehoztam ezt itt.
Azóta hobbimmá és szenvedélyemmé vált, nagyon élvezem a rceptek leírását, fotók elkészítését, és külön örülök, ha kommentek érkeznek, vagy valaki valamilyen tanácsot kér. Büszkén mutattam anyukámnak, anyósomnak és kollégáimnak – főleg Anikónak, akit nem titkolt szándékom megfertőzni a sütés-főzés örömével - , ők pedig elkezdték mutogatni ismerőseiknek. Boldogan nézem a statisztikákat, örülök, mint egy gyerek, amikor meglátom, hányan, milyen országból olvassák bejegyzéseimet.
A legjobban annak örülök, amikor Attila elmesélte, hogy amikor dolgozom, elolvassa bejegyzéseimet és mindig sikerül megmosolyogtatni.

A blogolás előnyei:


-Alig hozok haza munkát
-Jó hobbi, ami kikapcsolja az embert
-Külföldi receptek olvasása során használom a már megszerzett tudást
-Sok ötletet kapok a blogtársaktól
-Jó érzéssel tölt el a kommentek olvasása és az olvasók kedves hozzászólása
-Változatosan étkezünk, mert igyekszem mindig újat kitalálni

Hátrányok:


-Attila nem tud annyi motoros cikket olvasni az interneten
-Nem tudja azonnal felfalni az ételt, mert le kell fotózni
-Kicsit függő lettem (persze a jó értelemben)
-Nagyon kell figyelni a súlyunkra…

E bejegyzés alkalmával kívánok minden bloggernek és olvasómnak további jó blogolást, olvasgatást és boldog karácsonyt, új évet. (Magamnak meg továbbra is sok olvasót és kommentet….)

8 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Gratulálok a 100. bejegyzésedhez, és köszönöm amit rólam írtál :-)

Zsuzsi írta...

Köszönöm a gratulációt. Jól eltűntél itt az ünnepek alatt:-)

Fűszeres Eszter írta...

El bizony, de nagyon jól esett!
:-)
Januártól újra itt vagyok.
BUÉK!!!

Zsuzsi írta...

Minden jót Neked a Jövő évre !!

Névtelen írta...

Szia Zsuzsi, néhány hónapja olvasgatok különféle gasztro-blogokat, és akárhogy is nézem, ez az a blog, ami az eddig megismertek közül a legjobban tetszik. Látszik, hogy szívvel-lélekkel főzöl, ezúton köszönöm az inspirációt a saját próbálkozásokhoz!

Zsuzsi írta...

Kedves Zsófi!

Nagyon örülök, hogy tetszik a blog, remélem gyakran visszalátogatsz hozzám!!

Boldog Új Évet Kívánok: Zsuzsi

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsi!

Azt már elmeséltem neked hogyan találtam a blogodra :) és őszintén nagyon örülök, hogy ilyen lelkesen és főleg rendszeresen teszed ezeket a bejegyzéseket. Szívből gratulálok neked és elárulom neked, hogy ha valami receptet keresek akkor a te blogodat keresem majd először ;).

Nagyon boldog újévet neked és sok-sok új bejegyzést :)

István

Zsuzsi írta...

Kedves István, nagyon örültem annak, amit írsz, további jó olvasást és boldog új évet kívánok!
Igyekszem továbbá ezt a rendszerességet fenntartani, de januárban vélhetően lesz egy kis szünet, mert a számítógépem javításra szorul:-(

Zsuzsi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails