2007. november 27., kedd

Sörben sült oldalas


A női szakasz után jöjjenek a férfiak, nekik is a kedvükre kell tenni néha!

Vasárnap Attila kedvére készült oldalas, mert én nem vagyok oda érte, ő viszont annál inkább. Kérdeztem, mit enne mellé, de nem kellett köretet készíteni, mert kenyérrel és savanyúsággal szereti a legjobban.

Általában nagy mennyiséget készítek, mert hidegen, zsírjában kifagyasztva szintén kelendő nálunk, felvágott helyett, lilahagymával, erős paprikával. A kutyák meg boldogok az egy - két csontocskáért, ami nekik jár.

A húsos részt azért meg szoktam kóstolni és nagyon finom, de nekem akkor is túl zsíros.

Recept

Kb. egy-másfél kiló sertésoldalas kisebb darabokra vágva
Egy vöröshagyma
Két gerezd fokhagyma
Köménymag (jó sok)
Só, darált erőspaprika
Frissen őrölt bors
Pár levél rozmaring
Kb. 2,5 deci nem túl kesernyés világos sör (most Steffl volt)

A húsdarabokat egyenként bedörzsölöm sóval, és tepsibe rakosgatom. Rászórok egy jó adag köménymagot, a rozmaringot, rátekerek borsot és minden darabkára teszek egy kis paprikakrémet. Ezután jól belemasszírozom a fűszereket a húsba. Ha nem túl zsíros a hús, pár csepp olajat csepegtetek rá és előmelegített sütőben nagy lánggal 5-5 percig pirítom a húst mindkét oldalán. Ekkor mellészórom a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, ráöntöm a sört. Alufóliával letakarom és mérsékelt lánggal addig sütöm, amíg vajpuha nem lesz, ez kb. 45-50 percet vesz igénybe. Utána leveszem a fóliát és piros-ropogósra sütöm. Ha elfőné a levét, további sört/vizet lehet aláönteni.

Köretnek jó hozzá a hagymás krumpli, majonézes burgonya-saláta, vagy savanyúság és friss kenyér.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails